Groenten fermenteren: van seizoen tot seizoen. In dit boek boordevol prachtige foto’s en infographics bundelen Sam Dewilde, Leentje Speybroeck en Emelie Heller hun inzichten over fermenteren én hun lekkerste recepten.
Als wij met de verwonderende blik van kinderen naar de wereld zouden kijken, zou die er heel anders uitzien. Dat is de kern van het nieuwe boek Mijn druppel op de gloeiende plaat van Coby Goederond.
Laarzen en warme jas aan, genieten van alle kleuren in de natuur. En dan thuis samen bij de kachel met warme chocomelk. Deel uw herfstfoto's met ons!
Gezond eten is belangrijk. Maar vaak hebben we geen idee welke reis ons voedsel heeft afgelegd voordat het daadwerkelijk op ons bord ligt. In het Gelderse Wenum-Wiesel is het motto: wat je dichtbij haalt, is lekker en duurzaam.
Nederlandse huishoudens kunnen gemiddeld 41 kilo voedsel per persoon per jaar besparen door minder voedsel weg te gooien. In de Verspillingsvrije week staat deze uitdaging centraal. Doe mee aan de verspillingsvrije activiteiten!
Verse kervel, peterselie, selderij, tuinkers of radijs in de winter kan heel goed. Zaai deze kruiden nu in een goed met grond gevulde bloempot. Zet ze buiten in de koude bak of kweekbak of binnen op een koele, maar zonnige plek.
Vaak denken we bij duurzaam wonen aan dure ingrepen als een warmtepomp, zonnecollectoren en HR+++ glas. Maar elke groene stap telt, hoe klein ook. Tien budgetvriendelijke ideeën die je huis of tuin een stukje groener kleuren.
Dat Annemieke Koster niets wist van textiel, weerhield haar er niet van om vol in het ambacht van weven te duiken. ”Lokale productie, sociale productie en duurzame productie staan wat mij betreft in nauwe verbinding met elkaar.
Dit najaar start voor de tweede keer het programma IVN Gastheer van het Landschap in Apeldoorn, waarin ondernemers meer leren over het landschap van Apeldoorn en omgeving.