Borculo Bruist… En dat bruisen kun je heel letterlijk nemen, want het water van de Berkel bruist bij de watermolen, het pronkstuk van het Achterhoekse plaatsje. Een stad met koninklijke allure.
Wandelen door het oude landschap van de Hondsrug is als wandelen door een oud schilderij. Ontdek het uitzicht bij het Hemelriek, de meanderende Anderse Diep en loop over de vroegere stuifduinen. Struin je door een dik pak bladeren
Herfst bij Tuindoenerij ’t Vlijtig Loesje in Elp. Dankzij de circa tachtig bijzondere bomen heeft elk hoekje van de 5000 m2 grote tuin wel een kleurrijke blikvanger. De tuin is speciaal voor Naoberlezers open op zondag 24 oktober.
Eén van de oudste en meest vooraanstaande keukenbedrijven in onze regio is Scheffer Keukens. In het Achterhoekse Zelhem kunnen zij alles realiseren wat met keukens te maken heeft: van een ontwerpidee tot aan de keukeninstallatie.
Koken is de gezamenlijke passie van Janet en Daan Appelbooml. Voor hun nieuwe huis stelden ze dan ook een echte droomkeuken samen, handgemaakt van eikenhout, staal en graniet. Het werd een Cavallo Keuken uit Nijverdal.
Veel mensen kennen hem als ‘die kok met die baard’. Ramon Brugman uit Harderwijk is al jaren culinair expert bij het dagelijkse KRO-NCRV programma BinnensteBuiten. Op een toegankelijke manier bereidt hij de lekkerste gerechten.
De energieprijzen rijzen de pan uit en het ziet er naar uit dat het allemaal nog duurder gaat worden. Men houdt nu al rekening met een flink hogere energierekening. Naober geeft tips om energie te besparen.
Peter van de Pol veredelt op zijn eigen land bottelrozen. Onze Henrieke maakt hier drie prachtige creaties mee die je zelf ook kunt maken.
Herfstblad is heel bruikbaar. Maak er bladaarde van! Als het blad na ongeveer een jaar is verteerd, is het in de tuin te gebruiken als aarde of als mulch (afdekking). Lees verder voor meer handige tips.