
Het gaat goed met de oehoe in Nederland. Naar schatting zijn er inmiddels 40 broedgevallen van deze grote uil. Volwassen vogels zijn trouw aan de broedplaats en maken ‘s nachts kilometerslange jachtvluchten.

Wat maakt de Veluwe zo bijzonder? Schrijver-publicist Wim Huijser wandelde met ruim twintig natuurliefhebbers, terreinbeheerders en deskundigen over de Veluwe, op zoek naar de ziel van het landschap.

Gember want het bevat allerlei anti-oxidanten, vitamines en mineralen. Van de specifieke geur en smaak moet je houden. Maak eens verse gemberthee met gekookt water en een paar blokjes geschilde gember. Gezond en lekker!

Wie aan het najaar denkt, denkt aan vallende bladeren. Buiten regent en waait het, maar binnen maken we het gezellig! Natuurlijk met originele ‘zelfmaakknutsels’ uit de herfsttuin, maar ook met deze hebbedingen. Laat u inspireren!

Tijdens het stappen werd ze op slag verliefd. Dat hij boer was vond ze alleen maar leuk. Ze was niet bekend met de sector. Maar haar ouders hadden ook een eigen bedrijf waardoor ze wist dat het bedrijf op de eerste plek zou komen.
gastartikelKip kun je op vele manieren klaar maken. Een klassieker uit de Franse keuken is de kip gestoofd in rode wijn. Deze week een heerlijk recept van Eric van Det, chef en bbq-specialist van Roost Buitenkoken.

Heeft u ze ook al gezien? Kleine kabouters onder de herfstpaddenstoelen? Het levert vaak een prachtig plaatje op… maar wat vindt u? Kan dit? Of is het bosvervuiling?

Onlangs verscheen het boek Midwintertradities in Drenthe, samengesteld door Abel Darwinkel, Henk Nijkeuter en Rik Klaucke. Het boek vormt een mooie aanvulling op hun vorig jaar verschenen boek over de Drentse Sinterklaastraditie.

Melkvee- en varkenshoudster Suzanne Ruesink heeft ineens vier kleurrijke silo's. De silo's bij het Achterhoekse Aalten zijn ontworpen en gemaakt door streetart-kunstenares Rosalie de Graaf uit Doesburg.