Verken landgoed Hackfort met zijn eeuwenoude akkers, hakhoutbosjes, historische boerderijen en watermolen. Ontspan in de Keuken van Hackfort, brasserie in het koetshuis, en bewonder bloeiende stinzenplanten in het voorjaar.
Altijd lekker, deze klassieke gegratineerde zuurkoolschotel.
Grieperig of gewoon rillerig op een natte herfstdag? Dan is er niets lekkerder dan een kop warme kippensoep. En de kippensoep die oma vroeger maakt is natuurlijk het allerlekkerste!
In 1961 schudt Oldenzaal op door de komst van Italiaanse textielarbeiders. Johanna, een jonge vrouw, zoekt vrijheid en vindt liefde in Francesco, te midden van groeiende spanningen die leiden tot de ‘Spaghettirellen’.
Soms bieden oude veldslagen voer voor een goed verhaal in de Donald Duck. Zo hebben de tekenaars van deze strip afgelopen week aandacht besteed aan De Slag om Grolle die aanstaand weekend weer live wordt nagespeeld in Groenlo.
Herfststoofpot met riblap is zo'n gerecht dat typisch bij de tijd van het jaar past. Een bokbiertje erbij is een prima optie.
Op zaterdag 19 oktober strijden tien teams in Het Nationale Park De Hoge Veluwe tijdens het derde Open NK Culinair Wild Barbecueën. Ze bereiden Nederlands wild, beoordeeld door meesterkoks en BBQ-experts.
Steeds meer basisschoolkinderen gebruiken skincare- en make-upproducten, maar een kwart van de ouders maakt zich zorgen. 89% van hen wijst naar influencers als oorzaak, blijkt uit onderzoek van Haibu onder Nederlandse ouders.
Vrijdag bezochten basisschoolkinderen melkveebedrijf Lomansheide in Zelhem. Tijdens de Nationale Week van Ons Eten leerden ze van docent Feddema en studenten hoe kaas en melk worden geproduceerd.