Vraag de visboer eens om ‘mesheften’. Grote kans dat u op het strand al eens een snee in de voet heeft gehad van deze beestjes. Desondanks zijn ze om op te vreten! een recept van Eric van Veluwen.
Mijn kinderen kunnen van alles, maar handwerken staat niet op het lijstje van praktische verworvenheden. Dus zat ik alweer een tijdje geleden tot ’s avonds laat emblemen op hun carnavalskleren te naaien.
Wij wonen in de IJsseldelta. In een boerderij uit 1804. Een IJsselhoeve. Het verhaal gaat dat door een blikseminslag in 1848 de deel is afgebrand en later herbouwd. Wij wonen in die ‘deel’.
Jochem Van Gelder (54) voelt zich op en top Lauwenaar, zoals de inwoners van Beneden-Leeuwen ook wel bekend staan. Of hij straks, als zijn huis verkocht is, blijft wonen in zijn geboortedorp weet hij nog niet.
Alles wat Maarten Westmaas, vertelt, fotografeert en creëert, doet hij om anderen te laten zien hoe wonderlijk, bijzonder en prachtig het Nederlandse landschap is.
Op 1 januari sprak mijn vrouw mij toe met een blik in de ogen alsof ze de laatste ijsbeer zag sterven op een afkalvende ijsschots. Ik gooide restanten van het losbandige feestje op oudejaarsavond met een welgemikte worp weg.
Ze waren met z’n vieren. Twee meisjes van zekere leeftijd in luchtige fietskleding en twee mannen – tweelingbroers bleek later – die zich blijkbaar nog jong genoeg voelden om een superhippe fiets te berijden.
Wat dacht u van een klassieker met twist: een hartige cake met olijven? Ideaal als borrelhap, maar ook als lunch of diner in combinatie met wat salade kunt u er ook lekker van smullen.
Bruine bonen zijn in veel Hollandse gerechten te gebruiken en mosterd is een veelzijdige smaakmaker die past in de meest uiteenlopende gerechten. Samen in het recept van Diny Lammers uit Breedenbroek.