In Nationale Park De Hoge Veluwe zijn zowel korte als lange wandelroutes beschikbaar. De route die Truus heeft gelopen, is de circa 8 kilometer lange paaltjesroute ‘Jachthuis Sint Hubertus’.
Minder vlees is de trend, maar dan wel graag zonder dat je het mist. Dit recept van Chef Kuipers van het Wapen van Heeckeren in Hummelo voldoet helemaal aan de eisen.
De koeien staan op stal. De zomer is voorbij en de dames moeten een lange winter binnenblijven. Ze hadden pech dit jaar. Vanwege het koude voorjaar konden ze pas eind april naar buiten.
In de dagen tussen Kerst en Oud & Nieuw krijgt Dienke steevast de opruimkriebels. Zowel in huis als daarbuiten is er altijd wel iets dat aan kant moet. Een beetje nesteldrang, het nieuwe jaar zonder ballast tegemoet treden.
Het is handig én gezond om met de seizoenen te koken. Men neme een flinke gerookte makreel, een pondje aardappelen en een flinke lepel crème fraîche en u bent al halverwege deze geliefde maaltijdsalade. (4 personen)
’t Is weer voorbij, die mooie zomer. Ook de kermissen in de Achterhoek zijn verleden tijd. Dit jaar Varsseveld en Lichtenvoorde ‘gedaan’. Boer pakte in zijn jonge jaren ook de kermissen in Westendorp, Ulft en Bocholt meer.
Een lekker recept om de nazomer en vroege herfst in te luiden. De kokos houdt ons nog in de zomerstemming, de pepers verwarmen ons alvast.
Quinoa komt van nature voor in Zuid-Amerika. De gecultiveerde variant is al lange tijd een belangrijke voedselbron op dit continent. Chef-kok Eric van Veluwen combineert deze week quinoa met paprika's en paddenstoelen.
In een opwelling kocht Jan Vayne de Sint-Annakapel in Kampen. In de sfeervolle ambiance van dit eeuwenoude kerkje vertelt Jan uitvoering over zijn jeugd in Drenthe, zijn voorliefde voor Amerikaanse auto's en zijn leven nu.