Aubergine sloffen
Koken 31 januari 2017 0Benodigdheden (voor 4 personen):
- 2 aubergines
- 1 courgette
- 1 gesnipperde ui
- 400 gram kabeljauw
- 200 gram geitenkaas
- 1 avocado
- 1 deciliter olijfolie
- sap van een citroen
- peper en zout
- garnituur: bijvoorbeeld kruiden, cressen (kiemgroenten)
Bereidingswijze
Zet een grillpan op het fornuis en laat deze heet worden. Een dikke pan mag ook, als er maar in te grillen is. Snijd de aubergine en de courgette in plakken en besprenkel ze met olie en peper en zout. Grilleer ze kort in de pan en besprenkel ze dan nogmaals met wat olie. Verwarm de oven op 150 graden. Zorg voor een antiaanbaklaag door middel van bijvoorbeeld bakpapier. Leg hierop de gegrilde aubergine en de stukjes kabeljauw. Verdeel hierover de geitenkaas, de gegrilde courgette en de in stukjes gesneden avocado. Gaar het geheel in de oven gedurende 10 minuten. Verdeel ze over de borden en besprenkel ze nog met olijfolie, knijp er wat citroensap over en garneer met wat cressen en wat gepofte quinoa (pseudograan).
Eet smakelijk!
0 Reacties