Bruine bonen in mosterdsaus
Koken 19 januari 2018 0Benodigdheden (voor 4 personen):
• 1 grote pot bruine bonen (HAK bijv.)
• 500 gram speklappen of kant en klare spekreepjes
• 2 uien
• peper en zout
• 2 flinke theelepels grove mosterd (Doesburgse, Groningse…)
• 2 bouillonblokjes
• ¼ liter water
• een klontje (room)boter
• bloem
Bereidingswijze:
- Doe de bruine bonen in een vergiet en laat ze uitlekken. Het vocht bewaren.
- Snijd de speklappen in reepjes, kruid ze en bak ze bruin in weinig olie.
- Snijd de uien niet te fijn, voeg ze aan het vlees toe en laat het geheel lekker gaar worden.
- Smelt de boter in een pan. Bloem erbij doen en goed roeren. Daarna beetje bij beetje het water waarin de bouillonblokjes zijn opgelost en het bonennat. Blijven roeren tot een gladde massa ontstaat.
- Breng deze saus op smaak met de mosterd.
- Voeg de saus toe aan de spekjes met ui. Doe tenslotte de bonen er bij in.
- Laat alles door en door warm worden.
Geef er een lekkere aardappelpuree bij.
Eet smakelijk!
0 Reacties