Doperwtensoep met munt en krokante serrano ham
Koken 9 augustus 2024 0- 450 g doperwten (diepvries)
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 teentje knoflook
- 125 ml witte wijn
- 125 ml room
- 1 blokje groentebouillon
- 500 ml water
- 20 g boter
- 1 mespunt cayennepepper
- Zout & peper
- 8 plakken serrano ham
- 4 takjes munt
Leg de plakken serrano ham op bakpapier en zet in een oven op 200 ˚C voor 10 minuten of tot ze krokant zijn. Haal ze uit de oven en laat afkoelen op keukenpapier.
Fruit de ui met de boter in een grote pan zo'n 10 minuten met de deksel op de pan tot de ui glazig en zacht is. Doe het uitgeknepen teentje knoflook erbij en bak voor 3 minuten mee. Blus de boel af met de witte wijn en laat de alcohol verdampen. Nu kunnen de doperwten, het bouillonblokje en het water erbij en kook 10 minuten door. Pureer de soep met staafmixer, blender of keukenmachine. Roer de room (hou evt. wat over voor de ganering) er door en breng op smaak met de cayennepeper en peper en zout.
Snij de munt in smalle reepjes. Verdeel de soep over grote kommen, schenk de overgebleven room er over en strooi de munt erbij.
Steek in elke kom aan de zijkant twee plakken krokante ham en serveer.
0 Reacties