eenvoudig toetje, makkelijk toetje, frambozen, kerstdiner, kerst, dessert, snel toetje, snel dessert, eenvoudig dessert

Eenvoudig toetje

Bijzonder, fris en makkelijk te bereiden

Koken 7 maart 2025 0

De lente is in aantocht en Pasen staat voor de deur! Tijd om te genieten van heerlijke voorjaarsgerechten. Of je nu een uitgebreide Paasbrunch organiseert of een gezellig diner voorbereidt, een feestelijk dessert mag niet ontbreken.

Met Pasen houden we van lichte, frisse smaken en vrolijke kleuren. Dit toetje past daar perfect bij: het is eenvoudig te maken, ziet er prachtig uit en smaakt heerlijk romig en fruitig.

Ingrediënten:

  • 1 pak cakerollen met citroen, aardbei- of vanillevulling (ca. 300 g)
  • 5 blaadjes gelatine
  • 300 g verse aardbeien (of ander rood lentefruit)
  • 250 ml verse slagroom
  • 16 g vanillesuiker (2 zakjes á 8 g)
  • 2 el kristalsuiker
  • 500 g volle Franse kwark

Bereidingswijze:

  1. Bekleed een bolvormige schaal (1,5 liter) met vershoudfolie, laat de folie ruim over de rand hangen. Snijd de cakerol in plakjes van een halve centimeter en bekleed de wand van de schaal ermee.
  2. Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water.
  3. Prak de aardbeien fijn en verwarm ze 5 minuten op middelhoog vuur.
  4. Neem van het vuur, knijp de gelatine uit en roer deze door de geprakte aardbeien.
  5. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en kristalsuiker.
  6. Spatel de kwark er luchtig door. Meng het aardbeien-gelatinemengsel erdoor en schep het geheel in de schaal. Dek af met vershoudfolie en zet er een zwaar bord op.
  7. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  8. Stort de kwarkbol op een bord en garneer met aardbeien of ander lentefruit.

Serveer dit heerlijke, luchtige Paastoetje als feestelijke afsluiting van je maaltijd. Geniet ervan! ????????

Plaats een reactie

0 Reacties