peer

Gebakken peer in stilton

Koken 27 januari 2017 0

Lunchgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:
• 4 handperen (niet te rijp)
• 2 eetlepels honing
• 2 eetlepels amandelschaafsel
• zakje gemengde sla
• 150 – 200 gram stilton(kaas)
• 1 eetlepel vloeibare boter

Bereiding:
• Snijd de peren in vieren en haal het klokhuis eruit.
• Verwarm de boter en leg de peren hierin. Voeg de honing toe. Bak de peren voorzichtig in ongeveer 3 minuten.
• Drapeer de sla op het bord en leg de 4 partjes gebakken peer erop.
• Verbrokkel de kaas eroverheen.
• Afgarneren met amandelschaafsel en wat bakvocht.
• Serveer er mooi donkerbruin boerenbrood bij met eventueel wat gezouten roomboter.

Rolande Kuenen

Rolande Kuenen, geboren en getogen in Ruurlo, runt samen met haar man Wiljo en een team van betrokken medewerkers een Keurslagerij annex Lekker Eten Winkel in haar woonplaats. De Ruurlose heeft zowel een koks- als een slagersopleiding gevolgd en met succes afgerond. Haar kennis en kunde heeft ze ook enkele jaren overgebracht op leerlingen van de Slagersvakschool. Rolande (1961) heeft een passie voor alles wat met (h)eerlijk eten en drinken te maken heeft.

Plaats een reactie

0 Reacties