Goulash van lamsvlees
Koken 25 november 2015 0Ingrediënten:
- 1 kilo lamsvlees aan blokken (u kunt zowel de schouder als de bout gebruiken alleen moet de schouder wat langer stoven)
- zout, peper, 2 geperste knoflookteentje, 2 theelepeltjes zoete paprikapoeder
- blikje tomatenpuree
- 1 gele paprika aan blokjes
- 1 groene paprika aan blokjes
- 2 uien in grovere blokken
- 150 gram gerookte spekblokjes
Bereiding:
- Kruid het vlees en braad het op matig vuur aan.
- Voeg de spekjes toe en vervolgens de tomatenpuree (door het aanbraden wordt de tomatenpuree wat minder zuur), vervolgens de uien.
- Blus het af met water of bouillon.
- Laat het een uurtje zachtjes pruttelen en voeg dan de paprikablokjes toe.
- Laat het geheel nog een ruim half uurtje doorpruttelen.
- Vervolgens de saus wat bij binden en voor een zachtere smaak een bekertje crème fraiche toevoegen.
0 Reacties