goulash van lamsvlees

Goulash van lamsvlees

Koken 25 november 2015 0

Ingrediënten:

  • 1 kilo lamsvlees aan blokken (u kunt zowel de schouder als de bout gebruiken alleen moet de schouder wat langer stoven)
  • zout, peper, 2 geperste knoflookteentje, 2 theelepeltjes zoete paprikapoeder
  • blikje tomatenpuree
  • 1 gele paprika aan blokjes
  • 1 groene paprika aan blokjes
  • 2 uien in grovere blokken
  • 150 gram gerookte spekblokjes

Bereiding:

  • Kruid het vlees en braad het op matig vuur aan.
  • Voeg de spekjes toe en vervolgens de tomatenpuree (door het aanbraden wordt de tomatenpuree wat minder zuur), vervolgens de uien.
  • Blus het af met water of bouillon.
  • Laat het een uurtje zachtjes pruttelen en voeg dan de paprikablokjes toe.
  • Laat het geheel nog een ruim half uurtje doorpruttelen.
  • Vervolgens de saus wat bij binden en voor een zachtere smaak een bekertje crème fraiche toevoegen.

Rolande Kuenen

Rolande Kuenen, geboren en getogen in Ruurlo, runt samen met haar man Wiljo en een team van betrokken medewerkers een Keurslagerij annex Lekker Eten Winkel in haar woonplaats. De Ruurlose heeft zowel een koks- als een slagersopleiding gevolgd en met succes afgerond. Haar kennis en kunde heeft ze ook enkele jaren overgebracht op leerlingen van de Slagersvakschool. Rolande (1961) heeft een passie voor alles wat met (h)eerlijk eten en drinken te maken heeft.

Plaats een reactie

0 Reacties