Italiaans stoofpotje

Koken 30 mei 2025 1

Dit keer weer een heerlijk recept. Een heerlijke Italiaanse stoofpot. Een beetje winters met alvast de smaak van de Italiaanse zomer. Eet smakelijk!

Ingrdiënten

  • 700 gram riblappen
  • 2 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 3 winterwortels
  • 3 stengels bleekselderij
  • 6 tomaten
  • half doosje kastanjechampignons
  • tijm
  • 3 blaadjes laurier
  • 2 el oregano
  • versgemalen peper en zout
  • 2 el bloem
  • roomboter
  • 50 ml balsamico azijn
  • 500 ml runderbouillon
  • 250 ml rode Italiaanse wijn

Bereidingswijze

De 700 gr riblappen in blokjes snijden en bestrooien met versgemalen peper en 2 lepels bloem. Bruin bakken in een beetje roomboter en uit de pan halen.

Klontje boter erbij in de pan doen en de gehakte teentjes knoflook en gesneden uien fruiten. Snijd de winterwortels, stengels bleekselderij, tomaten en kastanjechampignons in grote stukken en doe dit erbij. Samen met een paar takjes tijm, de laurier en de gedroogde oregano.

Vervolgens Balsamico azijn, de runderbouillon en rode Italiaanse wijn en het vlees toevoegen en circa 3 uur stoven tot een dikke saus. Op smaak brengen met zout.

Serveren met papperdelle (of andere eierpasta) wat Parmezaanse kaas en een paar blaadjes rucola. Dit recept is ook te maken met behulp van een slowcooker.

Plaats een reactie

1 Reactie

  • Gusta Siemerink

    15 April 2023 11:32:42

    HEERLIJKE RECEPTEN