Labne met sumak en granaatappel
Koken 18 augustus 2017 0Tijdens de Naoberdagen hebben velen van u de zelfgemaakte labne van Nadia Zerouali (24Kitchen, Grenzeloos koken en Binnenstebuiten) kunnen proeven. Samen met wat Naober collega's hebben we een kookworkshop van haar gevolgd bij de Kookloods in Ruurlo. En na het koken werd er uiteraard saen gesmuld van de gerechten die we samen hadden gemaakt. Waaronder dus deze heerlijke, frisse labne. Met toestemming vanNadia, delen we haar recept.
Met dit heerlijke basis recept kan men naar hartelust variëren. Laat ons in de reacties weten wat uw variant is, we zijn benieuwd.
Benodigdheden:
• 500 gr turkse yoghurt ( 3% of 10%)
• 1 el zout
• 3 el granaatappelpitjes
• 1-2 el sumak
• Fris groene olijfolie
• Platbrood
Bereidingswijze:
De labne: Meng de yoghurt met het zout. Bekleed een zeef met een (schone en zonder wasverzachter gewassen) theedoek of kaasdoek. Schep de yoghurt erin en laat boven een kom een paar uurtjes tot een nachtje uitlekken.
Verdeel de labne over een grote platte schaal/bord en maak mooie geultjes in en bestrooi rijkelijk met sumak, granaatappelpitjes en schenk royaal wat olijfolie over.
Hou je van de Arabische keuken? Neem dan zeker een kijkje op de website van de Winterswijkse Nadia en haar kookvriendin Merijn. Klik hier >>www.nadiaenmerijn.nl<<
0 Reacties