De rubriek Koken staat garant voor pure, eerlijke gerechten, die door iedereen te maken zijn. Lezers kunnen hun eigen recepten ook met ons delen via Facebook of insturen naar info@naober.nl.
Nog een beetje een nazomer. Wat dacht u van een frisse Waldorf salade? Ideaal bij een smakelijke lunch, of het avond diner waarvoor Rolande Kuenen uit Ruurlo het recept leverde.
Het resultaat van de combinatie van de pure BBQ beleving van Kolenboertje en de Oosterse keuken van Nasi Kuning is dit heerlijke rundvleesgerecht Oosterse stijl
In deze tijd van het jaar is er volop aanbod van paddenstoelen, courgettes en boontjes. Een mooie vis van het seizoen erbij en smullen maar!
Van mooie tomaten kun je nooit genoeg krijgen. Zeker niet van deze ‘Spaanse liefde’; met coeur de boeuf tomaten, verse mozzarella en frisse kruiden.
Dit recept kregen we van een lezeres die de soep maakte met haar kookclub. Een frisse soep die goed kan als voorgerecht of met een broodje uit de oven op een warme dag, als je niet zo'n zin hebt om lang in de keuken te staan.
Spareribs van de barbecue zijn natuurlijk een klassieker en vaak is het één van de eerste gerechten die mensen proberen wanneer ze een barbecue bij ons aanschaffen.
Een heerlijk chique voorgerecht met verrassende exotische ingrediënten.
Je kent het wel, barbecue met de familie, de stokjes gaan erop, meestal zijn ze kurkdroog en randje verbrand. Herkenbaar? Dan wordt het tijd dat je ons recept voor Spaanse pinchos morunos probeert!
Bij Kolenboertje wordt de bavette veel gebruikt, meestal puur, alleen met een beetje peper en zout. Maar dit is ook écht de moeite waard! Botermals, enorm sappig en een fantastische smaakbeleving dankzij de verse pesto.