De rubriek Koken staat garant voor pure, eerlijke gerechten, die door iedereen te maken zijn. Lezers kunnen hun eigen recepten ook met ons delen via Facebook of insturen naar info@naober.nl.
De Paasdagen komen eraan en er gaan nogal wat fabels rond over eieren. Wat is nou wel en wat is nou niet waar? We gaan het even ophelderen, zodat je komend weekend lekker kunt genieten van een vers eitje, of meer.
Het is weer de tijd van het witte goud: Asperges! Nu maar eens gewoon op de klassieke manier bereid met ham en een gekookt eitje. Lekker met krieltjes en een Hollandaise-sausje.
Deze smakelijke aardappeltaartjes zijn lekker als bijgerecht of als een complete maaltijd. Serveer er dan wel een lekker stukje vlees of vis met een frisse bak sla bij.
Het Nederlandse spinazieseizoen is begonnen. Op zoek naar een lekker lunchgerecht dat nét even iets anders is? Of een vegetarische maaltijd die verrast? Probeer dan dit spinazietaartje met boerenbrie. Heerlijk en gezond!
Ook zo’n zin in het voorjaar? Dat krijg je helemaal met deze knapperige voorjaarsgroenten in een stevig jasje van aubergine. Heerlijk als bijgerecht voor vier personen of voor twee personen als vegetarisch hoofdgerecht.
Geld besparen terwijl je verduurzaamt? Dat kan met de groene budgettips van Milieu Centraal. Door de inflatie betaal je momenteel meer voor eten en drinken. Een extra reden om verspilling te voorkomen en slim boodschappen te doen.
Met dit eenvoudig te bereiden rundvleesgerecht beleef je op een overheerlijke manier de smaak van vroeger. Het vlees samen met de kruiden en het bier vormt de basis voor een stoere maaltijd. Lekker met rode kool en aardappelpuree.
Krijg je eters op visite en zoek je nog een lekker recept? Wellicht is een Kemperhoen iets? Een scharrelkip uit de Achterhoek. Volgens een recept van Rolande Kuenen.
Op dagen waarin de R in de maand zich nog flink laat gelden, is zo'n heerlijke boerenkarbonade niet te versmaden. Een recept van Rolande Kuenen.