De rubriek Koken staat garant voor pure, eerlijke gerechten, die door iedereen te maken zijn. Lezers kunnen hun eigen recepten ook met ons delen via Facebook of insturen naar info@naober.nl.

Loie-wiew'n-kost, stip, stip-in-t-gat, stip in 't kuiltje, potstroop of postro: het is allemaal synoniem voor een typisch Drents recept. Loie wiew'n betekent vrij vertaald luie vrouwen, maar wat is het nu precies?

Het is vakantie en met druilerig weer kunnen de kids zich opperbest vermaken met het bakken van koekjes. De geur van versgebakken koekjes in huis is toch onweerstaanbaar? En dan samen opsmullen als ze nog een beetje warm zijn.

Een boerenomelet is een typisch naober-gerecht, een volksmaaltijd. Met een boerenomelet maak je de restjes uit je koelkast op. De basis van de omelet bestaat uit eieren en melk.

Kom je net terug van de wintersport en heb je 'Sehnsucht' naar die heerlijke Oostenrijkse pannenkoeken? Of wil je alvast in de stemming komen. Kijk dan hier voor het oud Oostenrijkse recept van Kaiserschmarrn.

Een heerlijk ouderwets recept uit het kookboekje van oma. Stamppot erwten met bokking (oftewel haring).

Oud & Nieuw draait niet alleen om vuurwerk en feest, maar ook om smaakvolle tradities. En wat is er nou traditioneler dan zelf oliebollen bakken voor de jaarwisseling? Met dit recept kun je heerlijke, luchtige oliebollen maken.

Erwtensoep is een bijzonder populaire soep in de wintermaanden. In de volksmond wordt deze ook wel snert genoemd. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn erwten het basisingrediënt voor deze soep.

Kerst staat weer voor de deur en dat betekent dat menig amateurkok zich weer onsterfelijk wil maken voor de rest van de familie door een betoverende kerstmaaltijd op tafel te zetten. Naober.nl helpt je hierbij een handje.

Kerst is een tijd voor samenzijn en genieten van lekker eten en drinken. Voor zwangere vrouwen is het echter belangrijk om rekening te houden met een aantal voedingsrichtlijnen.