De rubriek Koken staat garant voor pure, eerlijke gerechten, die door iedereen te maken zijn. Lezers kunnen hun eigen recepten ook met ons delen via Facebook of insturen naar info@naober.nl.

Spareribs van de barbecue zijn natuurlijk een klassieker en vaak is het één van de eerste gerechten die mensen proberen wanneer ze een barbecue bij ons aanschaffen.

Een heerlijk chique voorgerecht met verrassende exotische ingrediënten.

Bij Kolenboertje wordt de bavette veel gebruikt, meestal puur, alleen met een beetje peper en zout. Maar dit is ook écht de moeite waard! Botermals, enorm sappig en een fantastische smaakbeleving dankzij de verse pesto.

Een heerlijk zomers gerecht waarmee je ook nog eens indruk maakt op je gasten! Want zeg nou zelf, zo’n hele gegrilde kip ziet er toch altijd fantastisch uit. Eenvoudig te bereiden en superlekker!

Een heerlijk recept uit de culinaire nalatenschap van de Potten- en Pannenclub. Dit keer Frieda te Lindert uit Barchem met haar zomerse meloensoep met aardbeien.

Met dit heerlijk zomerweer in Nederland heb je natuurlijk geen zin om uren in de keuken te staan. Wat dacht je van een heerlijke frisse pastasalade met gerookte kip?

Hangop heeft u vast wel eens gemaakt. Deze uitgelekte yoghurt is heerlijk dik en romig. We maken er een heerlijk zomerdessert van met verse aardbeien en zelfgemaakte vlierbloesemsiroop.

Het is volop aspergetijd. Joke van der Heijden uit Winterswijk geeft er met haar recept een eigen twist aan: asperges in de roerbak met gerookte zalm. Joke is één van de amateurkoks van de ooit zo populaire Potten- en Pannenclub.

Komende zondag is het Moederdag. Krijg je de (klein)kinderen te eten? Dan heb je vast geen zin om lang in de keuken te staan. Wil je toch iets speciaals op tafel zetten, maak dan deze heerlijke plaattaart met groene asperges.