De rubriek Koken staat garant voor pure, eerlijke gerechten, die door iedereen te maken zijn. Lezers kunnen hun eigen recepten ook met ons delen via Facebook of insturen naar info@naober.nl.

Op dagen waarin de R in de maand zich nog flink laat gelden, is zo'n heerlijke boerenkarbonade niet te versmaden. Een recept van Rolande Kuenen.

Onlangs waren de medewerkers van Naober uitgenodigd bij Dorothy, presentatrice van RTV Oost voor een lunch. Er werd ons een heerlijke, romige mosterdsoep voorgezet. Wij hebben hiervan gesmuld, daarom delen wij graag het recept.

Leg jij de laatste hand aan het kerstdiner en zoek je nog een snel voorgerechtje? Maak dan eens deze bladerdeeg kerstboom in plaats van stukjes stokbrood met kruidenboter. Verrassend lekker en snel gemaakt.

We hebben weer een heerlijke recept voor het kerstdiner van Rolande Kuenen. Gesmoorde varkensnek, beter bekend als procureur. Een heerlijk sappig stuk vlees. Lekker met een kruimige aardappel en koolraap.

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wil je alvast inspiratie voor het kerstdiner? Wat dacht je van deze heerlijke eendenborst met friszoete cranberry compote en geroosterde aardappeltjes uit de oven?

Op de valreep voor Pakjesavond nog even dit heerlijke recept van gevulde speculaas. Of maak van dit recept een speculaasrol. En zonder de amandelspijs en amandelen, bak je van het deeg natuurlijk ook heerlijke pepernoten!

Een superlekker en snel te bereiden recept is de ovenschotel met courgettes, krieltjes en verse knoflook. De maaltijd is vegetarisch en gaat 40 minuten in de oven om heerlijk te geuren in de keuken.

Brood is een essentieel onderdeel van het voedingspatroon. Voor de meeste mensen tenminste. Behalve beleggen met kaas, ham, jam of hagelslag is brood ook heel goed te gebruiken als ingrediënt van een paar bijzondere gerechten.

Het zijn weer ‘wilde tijden’ en dat mag gevierd worden. Aan tafel wel te verstaan, met lekker Veluws of Achterhoeks wild. Hertenbout is het lekkerste in combinatie met de raapjes.