De rubriek Koken staat garant voor pure, eerlijke gerechten, die door iedereen te maken zijn. Lezers kunnen hun eigen recepten ook met ons delen via Facebook of insturen naar info@naober.nl.
Ze zijn er weer, de Opperdoes aardappel. In de volksmond ook wel bekend als 'Opperdoesjes' of 'bräöderkes'. Mini-aardappels die vroeger te klein werden bevonden. Op 't land na de oogst, maar nu nog steeds een traktatie!
Met beenham uit de Le Maître Multi-Oven tover je makkelijk 'n geweldig (feest)gerecht op tafel. Met weinig middelen maak je er iets moois van. Een heerlijk recept van Eric van Det, chef en BBQ-specialist van Roost Buitenkoken.
Wie kent ze niet van vroeger? Drie-in-de-pan. Heerlijk smullen was het als toetje of tussendoortje. Met dit recept maak je ze precies als oma ze vroeger maakte.
Bavette is vlees dat uit de flank van de buik van het Rund wordt gehaald. Dit vlees heeft een grove structuur en een rijke smaak waardoor het ideaal BBQ-vlees is voor de echte barbecue liefhebbers.
Het is rabarbertijd! Van ongeveer mei tot juli kun je genieten van deze lekkere en gezonde groente! Combineer de zoete, lichtzure smaak eens met zoete appels is deze heerlijke frisse rabarber-appeltaart!
Lezeres Marie José verraste ons met dit heerlijk pappardelle recept met biefstuk en gorgonzolasaus. Een tip! Lees het recept goed door voor je begint. Het recept is eenvoudig te maken, maar er zijn wat verschillende handelingen.
Als een koning BBQ-en en eten! Bereid Kalfsentrecote & Kreeft met zoete paprika, witte asperges & truffel op de Grandhall Maxim(a). .
In de lente kun je weer volop genieten van rabarber. Maak deze frisse salade eens met rabarber, geitenkaas, radijs en pijnboompitjes.
Rabarber is supergezond. Maak daarom eens een gezonde rabarbersmoothie met peer. Lekker fris en boordevol vitaminen en anti-oxidanten!