De rubriek Koken staat garant voor pure, eerlijke gerechten, die door iedereen te maken zijn. Lezers kunnen hun eigen recepten ook met ons delen via Facebook of insturen naar info@naober.nl.
Cast Iron Skillet Smokey Pancakes, een recept van Roost Buitenkoken. Een heerlijk rokerige Amerikaanse variant van de Hollandse pannenkoek voor het ontbijt of de lunch met een subtiele smaakbeleving van zoetigheid en rook.
Poddik-in-de-tromme is een gerecht uit de Achterhoek. In andere delen van het land heet dit Jan-in-de-zak en wordt het gegeten met stroop en boter. In Overijssel wordt Jan-in-de-zak pörk genoemd. Dit recept is van Jo van Lamoen.
Gingerbread, een traditie die is komen overwaaien uit Amerika. Maar omdat het leuk is om met de kinderen te doen, nemen we deze traditie graag over. Daarom hier het recept voor 'gingerbread' om mannetjes en huisjes van te maken.
Amuse betekent ‘plezier’ in het Frans. Een plezier om te eten én om het te maken. Neem er eens lekker de tijd voor en laat u een handje helpen door de recepten van Hanneke van der Werf uit Keijenborg.
Geniet van heerlijke kip met Ginger Ale en cheddar. Of je nu thuis bent of op vakantie, met krokant spek, kip en kaas kan het echt niet fout gaan! Een heerlijk recept van Eric van Det, chef en BBQ-specialist van Roost Buitenkoken.
Heeft u de keukenspecial in ons herfstnummer al gezien? In Naober maak je kennis met deze keukenspecialisten en lees je over de passie die ze samen delen. Hieronder delen ze hun favoriete recepten.
Wij snappen wel waarom deze heerlijke 'curry met garnalen' het favoriete recept is van Lowik Superkeukens. Een lekker snel en makkelijk te maken curry met, naast garnalen, ook koriander als belangrijk ingrediënt.
Rolande Kuenen uit Ruurlo heeft voor Naober nieuwsbrief een heerlijk recept uitgelicht; bonbon van Naegelholt.
Een vullende soep met een frisse twist. Serveer met een frisse komkommersalade en een volkorenbroodje om het gerecht helemaal compleet te maken.