De rubriek Koken staat garant voor pure, eerlijke gerechten, die door iedereen te maken zijn. Lezers kunnen hun eigen recepten ook met ons delen via Facebook of insturen naar info@naober.nl.
Een heerlijke hartige aspergevariant. Geschikt als hoofdgerecht, maar doet het in kleine porties ook prima bij de borrel. Het aspergeseizoen eindigt traditiegetrouw op 24 juni (Sint Jan).
Als de temperaturen weer stijgen, zijn we weer toe aan wat meer temperamentvolle gerechten, zoals de Mexicaanse Ovenschotel waarvan Rolande Kuenen het recept graag met u wil delen. Heerlijk met een glaasje van het een of ander.
Eieren bereiden, dat is toch heel makkelijk!? Een eitje koken of bakken kan (bijna) iedereen. Maar toch zijn er ook heel wat bereidingen met eieren die veel mensen fout doen. Met Pasen in aantocht geven wij tips.
Ribeye met pompoen & oesterzwam; een recept van Eric van Det, chef en BBQ-specialist van Roost Buitenkoken.
Nu eens een keer niet de combinatie van vlees met hartig maar vis. Zalm op bladerdeeg, een hoofdgerecht voor vier personen.
Een heerlijk, op Achterhoekse leest geschoeid, voorgerecht. Naegelholt is gedroogd rundvlees, waarvoor de slager meestal de ‘muis’ gebruikt.
Een bonbon van gerookte zalm, een recept van Jan Welling uit Wijchen uit de culinaire nalatenschap van een illuster gezelschap: de Potten- en Pannenclub.
Schorseneren, ook wel keukenmeidenverdriet genoemd. Ze lijken op asperges en smaken nootachtig en zijn net als asperges ook zacht. Ze zijn wat steviger en hebben geen draden zoals asperges kunnen hebben. Klik hier voor een recept.
Als de vorst er overheen is geweest, is boerenkool het allerlekkerste! Daarom mag deze klassieke Hollandse stamppot niet ontbreken op het wintermenu. Bekijk ook de heerlijke recepten met andere boerenkool variaties.