De rubriek Koken staat garant voor pure, eerlijke gerechten, die door iedereen te maken zijn. Lezers kunnen hun eigen recepten ook met ons delen via Facebook of insturen naar info@naober.nl.

Dutch Oven Appels is een heerlijk recept speciaal voor onze Naober-lezers van Eric van Det, chef en BBQ-specialist van Roost. Heerlijk voor de wat koudere dagen, lekker warmen bij het vuur met een heerlijk heet Dutch Oven Dessert.

Vroeger werd de hooikist gebruikt om eten in te laten garen of warm te houden. Tegenwoordig kunnen we een hooikist gebruiken om de energierekening laag te houden. Hoe? Maak zelf een hooikist of kookzak om op deze manier te koken.
gastartikelCast Iron Skillet Smokey Pancakes, een recept van Roost Buitenkoken. Een heerlijk rokerige Amerikaanse variant van de Hollandse pannenkoek voor het ontbijt of de lunch met een subtiele smaakbeleving van zoetigheid en rook.

Poddik-in-de-tromme is een gerecht uit de Achterhoek. In andere delen van het land heet dit Jan-in-de-zak en wordt het gegeten met stroop en boter. In Overijssel wordt Jan-in-de-zak pörk genoemd. Dit recept is van Jo van Lamoen.

Gingerbread, een traditie die is komen overwaaien uit Amerika. Maar omdat het leuk is om met de kinderen te doen, nemen we deze traditie graag over. Daarom hier het recept voor 'gingerbread' om mannetjes en huisjes van te maken.

Geniet van heerlijke kip met Ginger Ale en cheddar. Of je nu thuis bent of op vakantie, met krokant spek, kip en kaas kan het echt niet fout gaan! Een heerlijk recept van Eric van Det, chef en BBQ-specialist van Roost Buitenkoken.

Heeft u de keukenspecial in ons herfstnummer al gezien? In Naober maak je kennis met deze keukenspecialisten en lees je over de passie die ze samen delen. Hieronder delen ze hun favoriete recepten.

Wij snappen wel waarom deze heerlijke 'curry met garnalen' het favoriete recept is van Lowik Superkeukens. Een lekker snel en makkelijk te maken curry met, naast garnalen, ook koriander als belangrijk ingrediënt.

Rolande Kuenen uit Ruurlo heeft voor Naober nieuwsbrief een heerlijk recept uitgelicht; bonbon van Naegelholt.