De rubriek Koken staat garant voor pure, eerlijke gerechten, die door iedereen te maken zijn. Lezers kunnen hun eigen recepten ook met ons delen via Facebook of insturen naar info@naober.nl.
Weer zo’n lekkere amuse van Eric van Veluwen! Een mooi hapje om tussen de gangen door te serveren, maar ook heel geschikt voor een feestje.
Blijft er bij u ook altijd wat over van de bloemkool? Gooi het niet weg, maar maak er met wat room en haringkuit iets bijzonders van.
Een amuse. Het klinkt zo chique, een fraai hapje dat de tong streelt en de smaakpapillen prikkelt. Lastig om te maken? Eric van Veluwen laat met dit ‘mondpretje met zalm’ zien dat ze ook nog eens eenvoudig te maken zijn.
Naar eigen zeggen zijn Italiaanse mannen echte macho’s. Koken met regionale producten doen ze echter graag. Aan de Naober-man de uitdaging om dit minimaal te evenaren. Dat kan met dit scholletje.
Deze heerlijke quiche met gerookte zalm, kip, kruidenkaas, ei en rode ui is echt heel makkelijk te maken. Roost Buitenkoken helpt u graag op weg met de bereiding van dit heerlijke recept.
U wilt eens leuk voor de dag komen en koopt lekkere Hollandse garnaaltjes. De wijn, een frisse Riesling, staat al koud. Maar dan een telefoontje: de eters komen later. Geen probleem, want dit gerecht is koud ook erg lekker.
Pastinaak is een ouderwetse groente die terug is. Het is een soort witte wortel met een anijsachtige smaak die tussen een wortel en een knolselderij in. Kinderen vinden het vaak ook lekker door de wat zoetige smaak.
Deze preistamppot, verrukkelijk en perfect passend bij het voorjaar. Absoluut niet saai van smaak, heerlijk met een rundervink en een schepje jus!
Wat doen we met de aubergine? Volgens chef-kok Eric van Veluwen is er een lekkere en gezonde snack van te maken. Een koud, maar uiteindelijk warm kunstje.