Veluwse eend

Veluwse eend

Koken 12 juli 2013 0

Voor een lekkere eend hoeven we echt niet naar Frankrijk. Op de Veluwe lopen er duizenden. Ook nog eens heel gemakkelijk te bereiden, dus ideaal voor een zomerse dag.

Recept voor 4 personen

  • 4 eendenborsten
  • 200 gram peultjes
  • 400 gram aardappels
  • 200 gram worteltjes
  • 1 bosje rucola
  • 50 gram boter
  • 50 centiliter room
  • 2 deciliter jussaus (bij voorkeur echte)
  • 2 deciliter rode wijn.
  • Bereidingswijze:Snijd de eendenborst aan de vetzijde in tot aan het vlees. Doe dat in een ruitpatroon. Bak het vlees aan de vetzijde krokant zonder boter te gebruiken. Draai de eendenborsten om en bak ze nogmaals twee minuten bruin. Haal ze hierna uit de pan en verpak ze in aluminiumfolie. Zo blijven ze warm en garen ze goed door, maar blijft het vlees mooi roze van binnen. Maak de peultjes en de worteltjes schoon. Snijd de wortels zo klein dat ze samen met de peulen in drie minuten te blancheren zijn. Na drie minuten afgieten en meteen mengen met wat boter en peper en zout. Verwarm de jussaus en voeg de rode wijn en tomatenpuree toe.Kook de geschilde aardappels gaar. Giet ze af en maak er met de boter, de fijngesneden rucola en de room een smeuïge puree van. Snijd de eendenborst in mooie plakjes. Leg ze op de groenten en de puree en schenk er wat saus over. Eet smakelijk!

Plaats een reactie

0 Reacties