Verscholen eieren

Koken 20 april 2003 0

Een keer weer wat anders dan het traditionele paaseieren zoeken. Ze zitten nu verstopt in het recept. Oftewel, we blijven in de sfeer van de komende Paasdagen, maar dan net even anders: Rolande noemde haar vondst 'verscholen paaseieren'.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 6 hardgekookte gepelde eieren (houd 2 eieren apart voor de garnering).
  • 700 gram gekruid gehakt naar keuze.

Bereiding

  • Maak een rechthoekige plak van het gekruide gehakt op bakpapier of plastic folie.
  • Snijd van 4 eieren aan beide zijden een plakje af (de afgesneden stukjes kun je klein snijden en verdelen over het gehakt).
  • Leg de eieren tegen elkaar aan in het midden van het gehakt zodat je één lang ei krijgt.
  • Rol het gehakt om de eieren. Druk het stevig aan en voorkom scheuren in het gehakt.
  • Vorm er een mooi gehaktbrood van en bak het gehaktbrood in de oven op 150-175 graden gedurende 45 minuten.
  • Snijd de overige 2 eieren in plakjes met de eisnijder en garneer het gehaktbrood hier mee af.
  • Leuk voor de Pasen bij de brunch, kan zowel koud als warm worden geserveerd.

Rolande Kuenen

Rolande Kuenen, geboren en getogen in Ruurlo, runt samen met haar man Wiljo en een team van betrokken medewerkers een Keurslagerij annex Lekker Eten Winkel in haar woonplaats. De Ruurlose heeft zowel een koks- als een slagersopleiding gevolgd en met succes afgerond. Haar kennis en kunde heeft ze ook enkele jaren overgebracht op leerlingen van de Slagersvakschool. Rolande (1961) heeft een passie voor alles wat met (h)eerlijk eten en drinken te maken heeft.

Plaats een reactie

0 Reacties