Vitello Tonato

Vitello Tonato

Koken 26 juni 2015 1

Ingrediënten

  • 8 plakjes gebraden kalfsfricandeau, pastrami of gebraden Italiaanse gekruide ham
  • 1 blikje tonijn in olie a 200 gram
  • 2 eetlepels mayonaise
  • Dunne plakjes sinaasappel in schil
  • 8 ansjovisfilet uit blik
  • Fijn gesneden peterselie
  • 8 zwarte olijven zonder pit
  • Kappertjes uit een potje
  • Enkele fijn gesneden reepjes ijsbergsla

Bereiding:

  • Leg wat reepjes ijsbergsla op het bord.
  • Ontzout de ansjovisfilet en kappertjes in wat melk.
  • Laat deze 10 minuten in de melk staan, spoel ze af met water en dep ze vervolgens droog.
  • Snijd de ansjovis in kleine stukjes, houd 4 ansjovisfilet en wat kappertjes apart voor de garnering.
  • Maak een saus van de uitgelekte tonijn, mayonaise en gesneden ansjovis is de saus wat te dik voeg dat wat olie van de tonijn toe.
  • Leg een plakje gebraden kalfsfricandeau op de sla, bestrijk deze met de tonijnmayonaise, vervolgens weer een plakje fricandeau en dan weer bestrijken met tonijnmayonaise.
  • Afgarneren met een dunne plakjes olijf, peterselie, kappertjes en opgerolde ansjovis filet in het midden.

Plaats een reactie

1 Reactie

  • 1

    22 October 2024 06:22:39

    1