Vitello Tonato
Koken 26 juni 2015 1Ingrediënten
- 8 plakjes gebraden kalfsfricandeau, pastrami of gebraden Italiaanse gekruide ham
- 1 blikje tonijn in olie a 200 gram
- 2 eetlepels mayonaise
- Dunne plakjes sinaasappel in schil
- 8 ansjovisfilet uit blik
- Fijn gesneden peterselie
- 8 zwarte olijven zonder pit
- Kappertjes uit een potje
- Enkele fijn gesneden reepjes ijsbergsla
Bereiding:
- Leg wat reepjes ijsbergsla op het bord.
- Ontzout de ansjovisfilet en kappertjes in wat melk.
- Laat deze 10 minuten in de melk staan, spoel ze af met water en dep ze vervolgens droog.
- Snijd de ansjovis in kleine stukjes, houd 4 ansjovisfilet en wat kappertjes apart voor de garnering.
- Maak een saus van de uitgelekte tonijn, mayonaise en gesneden ansjovis is de saus wat te dik voeg dat wat olie van de tonijn toe.
- Leg een plakje gebraden kalfsfricandeau op de sla, bestrijk deze met de tonijnmayonaise, vervolgens weer een plakje fricandeau en dan weer bestrijken met tonijnmayonaise.
- Afgarneren met een dunne plakjes olijf, peterselie, kappertjes en opgerolde ansjovis filet in het midden.
1 Reactie
1
1