zalmmoot

Zalm met Appeltjes

Koken 25 mei 2018 0

Dit keer in de nieuwsbrief van Naober een heerlijk hoofdgerecht. Zalm met appeltjes uit Normandië waarvoor Marie Harkink uit Geesteren GLD van de Potten- en Pannenclub het recept leverde.

Benodigdheden (voor 4 personen):
- 4 Zalmmoten of zalmfilets.
- 10 Sjalotten
- 2 Appels
- 4 fijne wortelen
- 1 eetlepel gehakte bieslook
- 4 eetlepels calvados
- 4 eetlepels witte wijn
- Olijfolie
- Zout en peper (evt. viskruiden)

Bereiding:
- Schil de sjalotten en snijd ze in vieren. Grote exemplaren in meerdere stukken.

- Schrap de wortelen en snijd ze in niet te dikke schijfjes.

- Laat de sjalotten en de wortelschijfjes een minuut of tien sudderen in een beetje olijfolie in een hapjespan. Strooi er wat zout en peper overheen.

- Schil de appels en snijd ze in blokjes. Zet intussen de oven op 200º Celsius.

- Leg een flink stuk aluminiumfolie in een vuurvaste schaal en vouw de randen naar boven.

- Verdeel de gefruite sjalotten en wortelen over de bodem van de schaal en strooi daarna de stukjes appel er overheen.

- Kruid de vis met peper en zout en (voor de liefhebber) wat viskruiden en leg de moten of filets ook in de schaal.

- Strooi de bieslook over de vis. Overgiet het geheel met de witte wijn en de calvados en sluit het pakket door de randen van de folie ineen te vouwen.

- Zet de schaal gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.

- Gebakken of gegratineerde aardappelen smaken heerlijk bij dit gerecht. Passende groenten zijn peultjes en/of witlof.

Een glas witte wijn erbij en de maaltijd is compleet!

Eet smakelijk!

Plaats een reactie

0 Reacties