Zuurkoolschotel met kip/kerrie
Koken 12 september 2024 2Voor een heerlijk recept maakt Naobers’ Nieuwsbrief een keuze uit de culinaire nalatenschap van een illuster gezelschap: de Potten- en Pannenclub. Amateur koks en kokkinnen uit de regio, die een aantal jaren geleden furore maakten met hun kookcreaties in het zaterdagmorgenprogramma van Omroep Gelderland. Dit keer Hanneke van der Werf uit de Keijenborg met haar zuurkoolschotel met kip en kerrie.
Nodig (voor 4 personen):
· 500 gram zuurkool
· 800 gram aardappelpuree
· 400 gram kipfilet
· 4 schijven ananas (vers of uit blik)
· kerrie
· 200 gram crème fraîche
· 3 eetlepels olijfolie
· peper en zout
Bereiding:
Snijd de kipfilet in stukjes en marineer ze in de olie en de kruiden.
Bak ze gaar in een koekenpan en doe er daarna de crème fraîche bij.
Kook ondertussen de zuurkool gedurende ongeveer 10 minuten in weinig water.
Vet een ovenschaal in met wat olie.
Bedek de bodem met de bijna gare zuurkool.
Doe de kip/kerrie in de saus daar overheen.
Dáár bovenop komen de schijven ananas.
Dek de schaal af met een dikke laag aardappelpuree.
Strijk de bovenkant glad met een oliekwastje.
Zet de schotel gedurende ongeveer een half uur in een oven met een temperatuur van 180º Celsius.
2 Reacties
Joke Colstee
Vraagje over het heerlijke recept, welke kruiden voor de kip en welke kerrie kruiden? Zakje? Groetjes Joke.
H.Jansen
2 vraagjes over het menu: kipblokjes marineren in welke kruiden en de kerrie saus is dat uit een kant en klaar zakje waar je alleen water bij hoeft te doen, bij voorbaat dank voor Uw reactie.