Stoofpeertjes horen echt bij de koude winterdagen. Je kent ze vast nog van vroeger, als zondags toetje. Ze staan vaak ook op een menukaart in een restaurant als bijgerecht bij wild bijvoorbeeld. Ze zijn heel makkelijk te maken.
Olivier salade met ei, ofwel Russische salade. De salade is vernoemd naar Lucien Olivier, eigenaar van restaurant ‘Hermitage’ in Moskou. De salade is heerlijk in al zijn eenvoud en misstaat niet op de Paastafel.
Stamppot boerenkool, dat kennen we allemaal. Lekker met een stukje worst en wat zuur. Maar wist je dat boerenkool zich ook leent voor verrassende andere recepten? Probeer deze hartige boerenkooltaart eens!
Sinterklaasavond balletjes, een heerlijk hapje voor bij een glaasje tijdens het heerlijk Sinterklaasavondje.
Borstplaat is typisch Nederlands snoepgoed dat vooral in de maand december gegeten wordt. De lekkernij bestaat uit heel veel suiker, melk/room en een smaakstof, zoals vanille of cacao. De zoetigheid smélt in je mond.
Steeds meer winkeliers keren zich tegen Black Friday vanwege de milieu-impact. Mark van Olst van Floorsee pleit voor duurzame producten die lang meegaan en gerecycled worden, en wijst op de schadelijke effecten van overconsumptie.
Veel vaste planten, struiken en bomen zijn in de wintermaanden bladloos. En dat geeft de tuin, zeker op regenachtige dagen, een sombere uitstraling. Een winterdip ligt dan al gauw op de loer. Het recept: zorg voor kleur.
Maar liefst 80% van de Nederlanders gebruikt streamingdiensten, waarvan 46% dagelijks. Het aanbod van series en films is doorslaggevend, en gemiddeld betalen we 10-20 euro per maand. Keuze te over met 30 aanbieders!
Zelf kruidnootjes maken is heel simpel en zó lekker! Samen kneden, snoepen van het deeg en mooie balletjes draaien.