Lekker gelukkig met happy, healthy treats uit het bakboek van Foodie-ness. Lekker zoet, lekker gelukkig!
‘Bijen houden stap voor stap’ van Kaspar Bienefeld is een perfecte instapgids voor iedereen die kennis wil maken met bijen houden. Speciaal voor beginnende imkers.
Hebt u vroeger wel eens met een bus van de GTW meegereden? Naar uw werk, met de sportclub, naar het zwembad of op schoolreisje. Of bent u zelf chauffeur op deze bus geweest? Dan zal dit boek vol herinneringen u zeker aanspreken.
Chris Dijk heeft zijn hele leven, in de buurtschap Oud-Bergentheim, vlakbij de rivier de Vecht, gewoond en gewerkt. Toen hij tegen de tachtig jaar oud was, kreeg hij de behoefte om zijn herinneringen in een boek vast te leggen.
Kijk naar de bosmieren! Achilles Cools heeft een hoge mierenterp in zijn tuin en probeert binnen te dringen in dat superorganisme: een mierenvolk dat functioneert als één brein met een collectief bewustzijn.
Het Jaarboek Achterhoek en Liemers (nr. 45) van 2022 staat in het teken van de Tachtigjarige Oorlog en haakt daarmee aan op de manifestatie 1572; de geboorte van Nederland; die volgend jaar landelijk zal plaatsvinden.
Oetgeverij Het Drentse Boek van streektaolorganisatie Huus van de Taol in Beilen is der maor wat wies met. Negen jaor nao de eerste druk is het boek Koloniekak, leven in een gevangenisdorp toe an de zesde druk.
Prikkel je zintuigen met Kerst met deze ideeën.
Poddik-in-de-tromme is een gerecht uit de Achterhoek. In andere delen van het land heet dit Jan-in-de-zak en wordt het gegeten met stroop en boter. In Overijssel wordt Jan-in-de-zak pörk genoemd. Dit recept is van Jo van Lamoen.