Cryptodrama Twente

Twente in ban van cryptodrama: 23-jarige wacht megaclaim

0

Handelen in cryptomunten is enorm populair, maar absoluut niet zonder risico's. Dit ondervonden ook honderden slachtoffers die hun geld lieten verhandelen door een 23-jarige rechtenstudent uit Hengelo. Miljoenen euro's zijn naar verluidt verloren gegaan. De Enschedese advocaat Arjon Tieman gaat nu werken maken van dit 'cryptodrama'.

Crypto is de laatste tijd weer sterk in populariteit aan het stijgen. Nu de Amerikaanse toezichthouder, de Securities and Exchange Commission, recent haar goedkeuring heeft verleend aan diverse investeringsfondsen voor Bitcoin, kunnen ook bedrijven eenvoudiger investeren in de grootste digitale cryptomunt. Dit heeft het optimisme weer flink aangewakkerd. Daarnaast staat dit voorjaar de Bitcoin halving op het programma, een evenement dat doorgaans de koers ook flink omhoog drijft. Het handelen in cryptomunten is dus weer booming, maar dat betekent niet dat er geen risico's mee gepaard gaan. Zeker als je niet weet wat je doet. Crypto is nogal volatiel en dat ondervond ook een 23-jarige Hengelose student die voor honderden mensen probeerde winst te boeken.

23-jarige student laat klanten met gigantisch verlies achter

Zeker driehonderd mensen vertrouwden hun geld toe aan de 23-jarige rechtenstudent. Hij zou hun geld investeren in crypto, voornamelijk Bitcoin en Ethereum, en claimde iedere dag 2 procent winst te maken. Maar al dit geld is nu verdampt, zo heeft de Hengeloër in een groepsmail aan zijn klanten laten weten. Ook zijn eigen inleg zegt hij te zijn verloren. Sommige klanten hadden de investeerder honderdduizenden euro's toevertrouwd. Zij hebben dan ook een enorm verlies geleden, iets dat advocaat Tieman nu recht wil zetten. Hij bereidt zich voor op een gezamenlijke schadeclaim, zo meldt Tubantia.

Advocaat uit Enschede bereidt megaclaim voor

De eventuele schadeclaim kan veel hoger uitvallen dan de inleg die in totaal verloren is gegaan. "Ook daar moeten we naar kijken. Is alleen de inleg de schade? Of kan je ook het verloren gegane rendement meerekenen als schadepost?", zo denkt Tieman hardop. De advocaat uit Enschede gaat samen met een aantal collega's de handelsovereenkomst doorlichten die de student uit Hengelo sloot met zijn klanten. "Welke bepalingen staan daarin en is hij in de uitvoering dan verwijtbaar tekortgeschoten? Heeft hij per ongeluk een verkeerde afslag genomen, of nam hij doorlopend verkeerde afslagen?", aldus Tieman.

Crypto niet voor iedereen weggelegd

Investeren in cryptomunten kan rendabel zijn, zeker als je verder kijkt dan alleen Bitcoin. Bitcoin is de eerste en tevens grootste digitale munt in de markt en is relatief stabiel. Er zijn grote prijsstijgingen en dalingen, maar deze vallen in het niet bij wat de zogenoemde altcoins kunnen doen. Altcoins zijn kleinere munten die zich in veel gevallen laten leiden door de koers van 'de grote jongens', zoals Bitcoin. Altcoins kunnen echter in een relatief korte tijd enorme prijsstijgingen doormaken. Een munt die zijn waarde honderd keer over de kop laat gaan binnen een jaar tijd, is absoluut geen uitzondering. Echter, de munten kunnen ook razend snel aan waarde inboeten. Kies je de verkeerde projecten, dan kan je geld binnen mum van tijd verdwenen zijn. Investeren in cryptomunten kan dus erg rendabel zijn, maar gaat ook gepaard met enorme risico's. Wil jij investeren in crypto? Doe dit dan nooit met geld dat je eigenlijk niet kunt missen.

Jeen Grievink

Geboren en getogen Achterhoeker. Kroop uit z'n ei in de stad, groeide op in een pittoresk grensgebied. Besloot uiteindelijk te gaan schrijven. En doet dat nog steeds.

Plaats een reactie

0 Reacties