Basisschoolkinderen zien door de bomen het bos weer met de online bomenweek van natuurprogramma ROEG! van RTV Drenthe. Normaalgesproken planten duizenden kinderen bomen tijdens de Nationale Boomfeestdag, dat is nu niet mogelijk.
Elena Jongman woont al 15 jaar in Nederland. Ze is in Kirgizië geboren en getogen. Elena is een professionele portretfotograaf gevestigd in Assen. Naast de portretfotografie maakt ze graag dagelijks foto’s van de natuur.
Nederig buigen de wilde kievitsbloemen het hoofd. Zachtjes wiegend op de wind kleuren de duizenden geblokte kelkjes de uiterwaarden paars langs het Zwartewater en de Vecht bij de buurtschappen Genne en Haerst.
Vroegere kastheelheren Ruurlo legden de basis voor de natuur rondom Ruurlo. Van het bos tot de vennetjes en de Doolhof tot het molenplateau. Omroep Gelderland maakte een radioreportage met de boswachter voor 'Buitengewoon'.
Bent u dankzij corona ook sinds kort hondenbezitter en stapeldol op uw nieuwe ‘gezinslid’ of huisgenoot, stuur dan een leuke foto met bijbehorend vrolijk tekstje over deze blijde gebeurtenis naar info@naober.nl.
Wat levert zo’n Boomplantdag nou eigenlijk op? Nederland heeft de ambitie er over tien jaar tien procent meer bos bij te hebben. Een mooie ambitie, maar laten we er goed op letten wat er wordt aangelegd.
Dick Pasman probeert in zijn fotografie altijd dat ene uitzonderlijk beeld te vangen: een bepaalde houding van een dier of een bijzonder lijnenspel.
De Ravenswaarden bij Gorssel zijn uniek. Als een wasbord ontrolt zich hier een groen tapijt van slenken en zandruggen. Grotendeels ongerept. Schitterend in wintertooi. In het voorjaar heeft het water van de IJssel vrij spel.
Het gaat goed met de oehoe in Nederland. Naar schatting zijn er inmiddels 40 broedgevallen van deze grote uil. Volwassen vogels zijn trouw aan de broedplaats en maken ‘s nachts kilometerslange jachtvluchten.