De rubriek Koken staat garant voor pure, eerlijke gerechten, die door iedereen te maken zijn. Lezers kunnen hun eigen recepten ook met ons delen via Facebook of insturen naar info@naober.nl.
Antilliaanse pikaballetjes zijn kleine pittige gehaktballetjes die je net zo pittig maakt (pika) als je zelf wilt. Heerlijk als borrelhapje op een feestje, maar ook zeer geschikt bij de maaltijd.
Waan je in Italiaanse sferen met dit snelle ovengerecht. In de zomer heb je immers helemaal geen zin om lang in de keuken te staan. Voor lekker veel groente maak je er zelf een lichte Italiaanse salade bij.
Voor een heerlijk recept een keuze uit de culinaire nalatenschap van de Potten- en Pannenclub. Amateur koks en kokkinnen uit de regio. Dit keer een recept van Gerda Tiessink.
In de lente kun je weer volop genieten van rabarber. Maak deze frisse salade eens met rabarber, geitenkaas, radijs en pijnboompitjes.
Een heerlijk recept uit de culinaire nalatenschap van een illuster gezelschap: de Potten- en Pannenclub. Amateur koks en kokkinnen uit de regio. Van Dianne Mullink uit Hummelo een vrolijk recept voor een hartig kiptaartje.
Deze smakelijke aardappeltaartjes zijn lekker als bijgerecht of als een complete maaltijd. Serveer er dan wel een lekker stukje vlees of vis met een frisse bak sla bij.
Een lekker fris gerecht, niet alleen lekker voor vegetariërs. Vooral op warme dagen.
Het is rabarbertijd! Van ongeveer mei tot juli kun je genieten van deze lekkere en gezonde groente! Combineer de zoete, lichtzure smaak eens met zoete appels is deze heerlijke frisse rabarber-appeltaart!
Rechtstreeks van de poesta komt dit recept van Diny Lammers uit Breedenbroek. Een heerlijke Hongaarse aardappelschotel met paprika’s, uien, prei, tomaten, aardappelen, zure room, geraspte kaas, oregano en peterselie.