De rubriek Koken staat garant voor pure, eerlijke gerechten, die door iedereen te maken zijn. Lezers kunnen hun eigen recepten ook met ons delen via Facebook of insturen naar info@naober.nl.
We willen in deze vakantietijd niet te lang koken, maar als het even kan wel iets bijzonders op tafel. Dat kan met deze salade. De kinderen eten groenten, papa heeft zijn vlees en u bent relatief snel klaar.
Ze zijn er weer, de Opperdoes aardappel. In de volksmond ook wel bekend als 'Opperdoesjes' of 'bräöderkes'. Mini-aardappels die vroeger te klein werden bevonden. Op 't land na de oogst, maar nu nog steeds een traktatie!
Zomer, een mooi glas wijn en een lekkere salade met geurige basilicum. Met dit mooie weer heb je niet altijd zin om lang in de keuken te staan. Dit is de warme variant van een salade Caprese, naar een heerlijk Italiaans recept.
Een kleurrijk gerecht en verrassend qua smaak. Normaal gesproken, gebruik je rundercarpaccio, nu gerookte kipfilet. Een prima en smakelijke variant voor alle zwangeren en voor iedereen die niet van rauw vlees houdt.
Een heerlijk zomers Spaans gerecht deze tomatenbouillon met rijst en een sappig stukje kabeljauwfilet. ( voor 4 personen). Heerlijk fris en ook pittig!
Je kent het wel, barbecue met de familie, de stokjes gaan erop, meestal zijn ze kurkdroog en randje verbrand. Herkenbaar? Dan wordt het tijd dat je ons recept voor Spaanse pinchos morunos probeert!
Een heerlijk typisch Italiaans en fris voorgerecht met zowel vlees als vis. Voor vier personen.
Zalm is lekker en gezond. Op deze eenvoudige manier klaargemaakt, is zalm ook nog eens bijzonder feestelijk om te zien.
Drukke werkdag achter de rug? Geen zin om te koken, maar toch gezond eten? Maak dan dit gerecht. Je hoeft alleen te snijden en te stapelen. Daarna de oven in en je kunt aan tafel!